Meer…

Wat biedt Ithakaa nog meer?

Sinds 2010 verzorgt Lia Lödel, in samenwerking met collega’s KIES-spel-praatgroepen. ‘KIES’ staat voor: Kinderen In Echtscheiding Situaties. Veel kinderen hebben last van de scheiding van hun ouders, zelfs wanneer de scheiding in goed overleg geregeld wordt. KIES is een (landelijk erkende) methode om kinderen een platform te bieden om te leren beter om te gaan met hun nieuwe situatie. Deze begeleiding vindt plaats in een serie van 8 bijeenkomsten aan een groep van 6-10 kinderen. Dit gebeurt op scholen en wordt veelal door de Gemeente bekostigd. Zoekt u voor uw kind of een groep kinderen begeleiding en ondersteuning rondom echtscheidingen, neemt u dan gerust contact op met Ithakaa.

Tevens worden vanuit Ithakaa SoVa-trainingen (Sociale Vaardigheid) aangeboden. Meestal komt dit verzoek van een school. In overleg met de school wordt dan een programma gemaakt voor een serie trainingen die meestal ook op de school wordt uitgevoerd.

Naast haar werk in de eigen praktijk biedt Lia Lödel ook schoolmaatschappelijke werk aan op scholen. Op vele scholen in Den Haag, Delft, Lansingerland, Rotterdam is zij inmiddels een bekende. Dit kan zowel vanuit een dienstverband als op freelance basis.